Dokumentation.jpg

Remifemin - en väldokumenterad produkt

Remifemin är ett av de bäst dokumenterade växtbaserade läkemedlen i Europa och det finns en rad kliniska studier som stödjer Remifemins effekt på klimakteriesymtom.

Sedan slutet av 1950-talet har Remifemin använts med goda erfarenheter i Tyskland och godkändes 1978 där som läkemedel och förskrivs numera på recept av både läkare och gynekologer.

Remifemin tillverkas av läkemedelsföretaget Schaper & Brümmer, ett av Tysklands största läkemedelsföretag med inriktning på växtextrakter och andra naturliga substanser. Det finns ett stort antal studier och dokumentation som stödjer Remifemins effekt på klimakteriesymptom, vilket ger en trygghet för dig som användare. Remifemin är ett av de bäst dokumenterade växtbaserade läkemedlen i Europa.

1998 registrerades Remifemin i Sverige som naturläkemedel och kan även i här förskrivas på recept men säljs i huvudsak receptfritt på apotek och i hälsofackhandeln. 2012 omklassificerades Remifemin i Sverige till ett s.k. väletablerat växtbaserat läkemedel.

För väletablerade växtbaserade läkemedel krävs att de använts som läkemedel under minst 10 år inom EU och att det finns vetenskapliga data, inklusive kliniska studier, som stödjer att de har effekt vid den aktuella användningen.


Sidan uppdaterades: 10 mars, 2015