Remifemin förpackning med 200 tabletter

Om Remifemin - ett växtbaserat alternativ för dig med klimakteriebesvär

Remifemin är ett väletablerat växtbaserat läkemedel använt för lindring av klimakteriebesvär såsom värmevallningar och kraftiga svettningar och har funnits i nästan 50 år på marknaden.

Remifemin lämpar sig väl för dig som söker:

  • ett egenvårdsalternativ för klimakteriebesvär såsom värmevallningar och kraftiga svettningar.
  • ett växtbaserat alternativ till syntetiska preparat.
  • ett alternativ när du av olika skäl inte kan eller vill välja sedvanlig östrogenbehandling.

Här hittar du frågor och svar om Remifemin.

Av tradition erbjuds svenska kvinnor med klimakteriebesvär behandling med östrogen och gestagen. Detta är en lämplig behandling för en del, men många söker av olika skäl ett alternativ med naturligt ursprung. Då är Remifemin ett bra behandlingsalternativ som du hittar receptfritt på apotek och i hälsofackhandeln.

Klimakterieprodukter som innehåller östrogen påverkar receptorer som finns i bröstvävnad och livmoderns slemhinna samt i hjärnan, benstomme och hjärt-kärlsystemet.

Remifemin innehåller naturligt jordstamextrakt från läkeörten läkesilverax, Cimicifuga Racemosa. Läkesilverax innehåller många ämnen som har identifierats som potentiella aktiva substanser, bl. a. triterpener och fenylpropylsyror. Dessa substanser i läkesilverax påverkar s.k. vasomotoriska celler som styr värmevallningar och svettningar, samt har en direkt verkan på receptorer i hjärnan.

Kliniska studier med Remifemin har visat att Remifemin är bättre en placebo i behandling mot klimakteriebesvär och jämförbar med dermal östrogenbehandling (östrogen som appliceras på huden).


Sidan uppdaterades: 10 mars, 2015